Ny tävling 2013-14 Framtidsnovellen

Kontakta tävlingsledningen

 

Tävlingsledare Anders Textorius på Bok & Biblioteksmässan i Göteborg 2010.

*

Ladda ner reglerna till tävlingen i pdf! 

www.duodito.se

*

Följ oss på


 

 

Bookmark and Share

 

Dåtidsnovellen 2012-13

 

* Tävlingen är avslutad *

Dåtidsnovellmästare

Olga Lozovskaia

Andra plats:

 

Katarina Wikholm

Tredje plats:

Rikard Rönnels

Dåtidsnovellens oberoende jury

Kim M Kimselius, författare

Kim är författare av fristående Historiska Äventyrsböcker, uppbyggda runt riktiga historiska händelser. Varje bok har en gedigen faktadel för vetgiriga. Kims böcker ger spänning för stunden och lärdom för livet.

Med debutboken Tillbaka till Pompejigjorde Kim dundersuccé och har alltsedan dess fängslat läsare i alla åldrar med sina detaljrika, spännande böcker. I sina böcker väver Kim samman fakta med fantasi på ett så sinnrikt och fängslande sätt att man inte kan sluta läsa. Hon är mycket aktiv som föreläsare i skolor och på bibliotek m.m. och har vid det här laget firat 10 år som förläggare och gett ut drygt 20 böcker.

Läs mer om Kims författarskap och förlaget Roslagstext på: http://kimselius.se/index.html  

 

Christian Lanciai, författare

Christian är född 1951 i Helsingfors som italiensk medborgare och katolik, farfar italienare, tre äldre syskon, alla födda som italienska medborgare i Helsingfors och katoliker, även modern (född Westerberg, finlandssvensk,) med tiden katolik. Modersmål svenska enligt finlandssvensk standard, flyttade 1952 till Argentina för att stanna där i tre år (fadern Aurelio Lanciai temporärt direktör för Finland-Sydamerika-linjens kontor i Buenos Aires) före invandringen till Göteborg, där hela familjen blev svenska medborgare efter tio år.
 
Musikproduktionen omfattar c:a 30 timmars musik (mest piano), den litterära produktionen 270 verk, mest dramatik (225 verk) men även noveller, romaner, dikter, essayer och reseskildringar. Reser mycket (liksom far och farfar), mer än tre månader om året, helst till Italien och Grekland samt Himalaya.

Läs mer om Christian: http://hem.fyristorg.com/aurelio/

 

 

Kristina Simar, lektör & bokrecensent

Jag heter Kristina och har mitt enskilda företag Kristina Simars Författartjänster där jag tar emot uppdrag som lektör, författarcoach, redaktör och korrekturläsare. Jobbar både med privatpersoner och för förlag. Jag är även skribent på webbtidningen Sourze: www.sourze.se 

 

Hittills har jag endast skrivit bokrecensioner som blivit publicerade där, men jag kommer även att skriva andra artiklar i framtiden när jag kommer på något intressant att skriva om. Har även en bokblogg där jag lägger in recensioner av böcker från förlag och enskilda författare som frågar mig. 

 

När jag får välja litteratur själv så är det böcker om Mellanöstern, rysk litteratur, helst författare från realismen, Dostojevskij är min stora favorit. Sedan tycker jag om att läsa sanna berättelser, dock inte böcker om och av kändisar. Någon deckare ibland tycker jag är avkopplande att läsa, men inte för ofta. Förutom mitt jobb, så är det min familj bestående av make, fyra döttrar mellan 22 och 36 år och mina två barnbarn på 15 och 17 år som jag älskar att vara tillsammans med.

 

Läs mer om Kristina på hennes webbsida:www.kristinasimar.se

och henns blogg: http://blogg.passagen.se/krisim

 

 

 

 

Köp antologierna Nutidsnovellen & Dåtidsnovellen i

 Bokeributiken